top of page

Kundcase

Kunden står i centrum.

Skräddarsydda lösningar uppfyller dina behov.

Vi på M2M Solutions vet att våra kunder inte har råd med att leverera produkter som inte fungerar 100-procentigt till sina kunder. Med ny teknik kommer barnsjukdomar och vår uppgift är att se till att våra kunder får robusta lösningar som redan kommit förbi det stadiet. 

Case

Förvaltning av kundens förtroende

är vår högsta prioritet.

Våra kunder finns i en mängd olika branscher, från tillverkningsföretag till återvinningsindustri och logistikföretag. Läs mer om vilka fördelar våra kunder har uppnått med vårt samarbete.

ORWAK-POWER-3620-Image2-421x600.png

Orwak Connect

Med M2M Solutions plattform Purplepoint kan Orwak erbjuda en unik lösning till sina komprimatorer. Maskinerna bestyckas med vårt kommunikationskort och kopplar upp sig var de än befinner sig i världen. Det ökar synligheten i faktisk användning och den förbättrade precisionen för servicepersonalen gör att maskinernas tillgänglighet ökar för kunderna. Orwak är del av SanSac Group och världsledande inom komprimatorer och balpressar.

2 ICA.jpg

ICA

M2M Solutions har ett mångårigt samarbete med ICA. Våra lösningar utgör navet i styrningen på ICA:s stora logistikterminal i Helsingborg. Varje dygn passerar 1000 lastbilar genom terminalen med 210 portar och 22 grindar och bommar. Purplepoint används för att styra flödena från incheckning av transporterna till tilldelning av portar och avstämning av leveranser. Systemet kommunicerar med operatörer och personal genom monitorer, portdisplayer och kortläsare. Purplepoint är en mycket driftsäker och stabil lösning för ICA.

3 NPB.jpg

NPB Automation

NPB är en världsledande leverantör av maskiner specialiserade på tillverkning av metallburkar. M2M Solutions levererar och driftar systemet NPB Traceability åt NPB:s kunder över hela världen. Systemet skapar hög säkerhet genom full spårbarhet av produktionsdata genom hela tillverkningsprocessen. Kunden kan hålla koll på var och när varje detalj har tillverkats och på så sätt öka precision i kvalitetsspårning och produktionsomställningar.  

549299_sized_1800x1200_rev_1.jpg

Thule

Thules tillverkning i Hillerstorp använder M2M OEE System fullt ut. Systemet övervakar kontinuerligt varje statusförändring i deras maskinpark och påvisar om något inte går som det ska. Systemets uppbyggnad med automatisk insamling var för Thule ett krav. Thule erbjuder bland annat takräcken, cykelhållare, takboxar, trailers, snökedjor och väskor.

HSB

Fastigheter för framtiden med sensorstyrda sopkärl. M2M Solutions har utvecklat en sensorlösning för att enkelt mäta fyllnadsgrad i avfallskärl, containrar och papperskorgar med hjälp av Purplepoint. HSB testar Purplepoint i sina fastigheter i Stockholm för att få avfallskärl som talar om när det börjar bli fullt. Målet är att få färre bomtömningar och bättre ordning i soprummen. Installationen är enkel - det enda som krävs är ett eluttag till en hubb som kopplar samman sensorerna. Kommunikation mellan sensor och hubb sker via radioteknik och via 3G/4G från hubben till molnet där systemet styrs enligt förinställda parametrar.

m2m 2020 foto Johnny Lindgren - 80 av 10
5 ABB.jpg

ABB

iOS-app till ABB håller koll på robotceller.
M2M Solutions har vid upprepade tillfällen fått förtroendet att leverera avancerade lösningar till ABB. Vi utvecklade en av de första robot-apparna för iPhone/iPad till ABB. Appen ger ABB:s kunder möjlighet att utnyttja sina robotceller maximalt genom att få indikationer på förändringar i produktionen så snabbt som möjligt. Appen visar aktuell status och historik över produktionsvolymer samt eventuella störningar.

6 Assa.jpg

Assa Abloy

Med hjälp av Purplepoint har Assa Abloy kunnat utveckla en unik konkurrensfördel i sin bransch genom att erbjuda sina kunder intelligenta styrsystem till traditionella portar och dockningsanläggningar för logistikterminaler, åkerier och industriföretag.
Assa Abloy insåg tidigt att porthålet är den strategiska punkten i ett logistiksystem, och använde Purplepoint till att utveckla ett unikt kunderbjudande i systemet DockNET. Det är ett intelligent styrsystem med förmåga att analysera, kommunicera, övervaka, dirigera, registrera och dokumentera ALLT som sker i och kring porthålet.

7 PV Systems.png

PV Systems / MP Bolagen

Vi har ett mångårigt samarbete med PV Systems tillsammans med MP Bolagen i Ekenässjön. M2M Solutions levererar kompletta elstyrsystem till deras robotceller för tillverkning av trådstegar. I dessa lösningar använder kunden även M2M Solutions OEE System för att kunna följa upp maskinprestationen och ge möjlighet att jobba med ständiga förbättringar med ett exakt underlag. I leveransen ingår också vårt backupsystem M2M Machine Backup, som lagrar känslig maskindata för att minimera stillestånd vid eventuella hårdvaruproblem. 

Ett enda samtal kan

gå långt.

Vill ni också dra fördelar av att digitalisera era produkter eller verksamhet? Kontakta oss för att få hjälp med att hitta en lösning som passar just er.

Kundcase
bottom of page